Warning: call_user_func_array() expects parameter 1 to be a valid callback, function 'project_custom_init' not found or invalid function name in /home/www/web2112/html/wordpress/wp-includes/plugin.php on line 429
Videonadzor | Astra alarmi, Security 4 U

Videonadzor (klasični, IP, HD-SDI, HD-CVI) je trenutno najbrže rastući segment tehničke zaštite ne samo u svjetskim okvirima nego i na području Hrvatske. Za to je nekoliko razloga:

-          napredak tehnologije
-          velik broj proizvođača opreme
-          vrlo pristupačne cijene opreme
-          velik napredak informatičkih tehnologija
-          velik razvoj i široka dostupnost širokopojasnih mreža

Prijelaz iz 20. u 21. stoljeće donio je ogroman tehnološki napredak na način da se u proizvodnju opreme videonadzora uključio velik broj tvrtki sa dalekog istoka što je donjelo puno širi spektar proizvoda i velik pad cijena opreme. Digitalizacija uređaja za zapis i svakodnevno povećavanje kapaciteta memorijskih jedinica (uz istodoban pad cijena) učinilo je sustave videonadzora vrlo učinkovitim i dostupnim svim segmentima društva. Dodatan napredak pospješili su razvoj širokopojasnih mreža sa velikim potencijalima prijenosa podataka u jedinici vremena. Danas je videonadzor uz standardnu namjenu pohrane videozapisa na samom objektu slikom dostupan na udaljenom računalu ili zaslonu mobitela.

Videonadzor - astra alarmi

 Korištenje prednosti sustava videonadzora u svakodnevnim segmentima života je vrlo brzo prepoznato. Danas se sustavima videonadzora štite autoceste, prometna čvorišta, tuneli, zračne i trajektne luke, kolodvori, gradska središta, trgovi i slično.

Klasični sustav videonadzora sastoji se od centralnog uređaja za zapis (DVR), monitora i potrebnog broja kamera. Svaki od navedenih segmenata postoji u velikom broju izvedbi da bi se u konačnici prilagodio svakom korisniku ovisno o zahtjevima i tehničkim karakteristikama same lokacije koja se nadzire.

 

Videonadzor- astra alarmi

videonadzor-3

   videonadzor-4Videonadzor-astra alarmi

 

Mrežni ili IP videonadzor se temelji na Internet protokolu prijenosa podataka.

Prva značajna razlika u odnosu na klasični sustav videonadzora je što se u IP videonadzoru podaci prenose u digitalnom obliku. Digitalizacija videosignala uz primjenu video kompresije provodi se na početku toka signala, odnosno u samoj kameri. Unutar kamere se podaci grupiraju u pakete pogodne za slanje mrežom. Tako se kamera pretvara u potpuno samostalni izvor informacija s neke lokacije. Moguće je direktno pristupiti svakoj kameri posebno, pojedini modeli kamera imaju utor za SD kartice pa se mogu podesiti kao samostalni sustav. U standardnoj izvedbi se koristi mrežni rekorder NVR koji obrađuje i zapisuje slike sa kamera.

Druga bitna značajka IP kamera je u rezoluciji. Dok kamere klasičnog sustava  videonadzora dostižu maximum pri rezoluciji D1(720×576 pixel) ili WD1 (960×576) što je približno 0.43Mpx, IP kamere se proizvode u rezoluciji od 1mpx do 32mpx sa tendencijom porasta rezolucije. Preneseno u omjer iste količine pixela po jedinici površine jedna 16 Mpx kamera zamjenjuje 37 klasičnih kamera rezolucije D1.

videonadzor7

 videonadzor8

HD-SDI i HD-CVI sustavi videonadzora su karakteristikama negdje između klasičnih i mrežnih sustava tj. koriste najbolje karakteristike navedenih sustava. Instalacija i koncepcija je bliža klasičnim sustavima čime se dobija na jednostavnosti (koaksijalni kabel, nema informatičke opreme) dok su rezolucije kamera 1.3mpx i 2mpx čime se izjednačavaju sa IP kamerama nižr rezolucije.

 

U mogućnosti smo vam ponuditi konfiguraciju videonadzora optimalnu za vaš objekat i prolagođenu vašim zahtjevima. U mogućnosti smo sustave videonadzora integrirati sa drugim sustavima u objektu čime se dobija na boljoj funkcionalnosti i preglednosti svih ugrađenih sustava u objektu ili okolini.

 

Obratite nam se s povjerenjem, izlazak na objekt, izrada ponude i demonstracija rada sustava na terenu su besplatni. Djelujte preventivo!